Шейсет и седем мигранти, докарани в италианското пристанище Трапани с

...
Шейсет и седем мигранти, докарани в италианското пристанище Трапани с
Коментари Харесай

Пуснаха в Италия 67 мигранти, спасени край бреговете на Либия

Шейсет и седем мигранти, докарани в италианското пристанище Трапани с транспортен съд на италианската брегова защита, получиха позволение да бъдат свалени на сушата, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Мигрантите бяха избавени от италиански влекач край либийските крайбрежия. Тогава вътрешният министър на Италия Матео Салвини сподели, че те няма да бъдат признати на италианска територия. Подозира се, че някои от тях са се разбунтували на борда на влекача, когато са разбрали, че може да не бъдат докарани в Италия. В понеделник те бяха трансферирани от влекача на кораба на бреговата защита Дичоти. Сред мигрантите има три дами и шест деца.
След инспекция на самоличноста е открито, че двама от мигрантите са в действителност каналджии. Прокуратурата в Трапани в този момент желае да изслуша показанията на всички мигранти от групата.
Матео Салвини разпореди нощес да не се позволява слизането на мигрантите в Италия. Предполага се, че президентът Серджо Матарела се е намесил, обаждайки се на премиера Джузепе Конте и по този начин обстановката бе уредена. Мигрантите бяха натоварени на рейс, който бе ескортиран от полицейски коли при напускането на пристанището на Трапани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР