Шейх Мохамед подчерта вчера, че ролята на посредник си има

...
Шейх Мохамед подчерта вчера, че ролята на посредник си има
Коментари Харесай

Катар преразглежда ролята си на посредник в преговорите за примирие в Газа

Шейх Мохамед акцентира през вчерашния ден, че ролята на медиатор си има лимит.

Катар прави преоценка на ролята си на медиатор в договарянията за преустановяване на огъня в линията Газа сред Израел и радикалната палестинска формация " Хамас ", съобщи катарският министър председател и министър на външните работи на страната шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, съобщи Ройтерс. Агенцията добавя, че той е изразил безпокойствие от подкопаването на катарските старания от страна на политици, които се стремят " да натрупат точки ".

Шейх Мохамед сподели, че " с посредничеството се злоупотребява в името на тесни политически ползи и че това изисква от Катар да направи цялостна преоценка на своята роля ". Той не посочва визираните от него политици, разяснява Ройтерс, като напомня, че във вторник катарското посолство във Вашингтон е крикитувало мненията, направени от американския конгресмен от Демократическата партия Стени Хойър, призовал Съединени американски щати да " преоценят " връзките си с Катар.

В понеделник Хойър съобщи, че Катар би трябвало да заплаши " Хамас ", че ще има " последици ", в случай че палестинската ислямистка формация " продължи да саботира напредъка на договарянията за освобождението на заложнициге и краткотрайното прекъсване на огъня ", отбелязва Ройтерс.

Шейх Мохамед акцентира през вчерашния ден, че ролята на медиатор си има лимит. " Посредниците не могат да подсигуряват неща, за които самите страни по договарянията се въздържат ", сподели той. Преди това катарският министър председател съобщи, че договарянията за заложниците и прекъсването на огъня се намират в " деликатна фаза ".

" Правим всичко допустимо, с цел да преодолеем това затруднение ", разгласи той, без да дава повече детайлности, като в това време жигосах политиката на " групово наказване ", следвана от Израел във войната против " Хамас " в Газа, както и последните прояви на принуждение на територията на окупирания от Израел Западен бряг на река Йордан.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР