Шейх е отправил рекордна оферта за повече от 5 милиарда

...
Шейх е отправил рекордна оферта за повече от 5 милиарда
Коментари Харесай

Катарският шейх е вдигнал офертата за "Юнайтед" до 5 милиарда паунда

Шейх е отправил рекордна оферта за повече от 5 милиарда паунда за закупуването на " Манчестър юнайтед ", оповестиха " Скай спортс ", " Гардиън " и Би Би Си. Крайният период за за подаване на оферти беше до петък. Другата съществена оферта е от британецът сър и компанията му " Инеос ".

Катарският банкер е подал офертата си минути преди крайния период. Според " Гардиън " тя към момента не дава отговор на желаната цена от притежателите на " Юнайтед " от фамилия Глейзър - 6 милиарда паунда. Ако въпреки всичко се стигне до договорка, " Юнайтед " ще стане спортният клуб, продаден за най-висока сума. Рекордът е течащата сега договорка за продажбата на клуба от НФЛ " Вашингтон командърс ", който е оценен на 4.8 милиарда паунда.

 Сделка за милиарди: какъв брой в действителност коства Сделка за милиарди: какъв брой в действителност коства " Манчестър юнайтед "

Според " Скай спортс " в офертата на шейх Джасим има обособена сума за инвестиция в тима, както и в развиване на инфраструктурата - както на стадион " Олд трафорд ", по този начин и на подготвителната база.

Офертата на Ратклиф, който преди време сподели, че няма да заплаща " ", не е за всички акции, а за малко над 50%. Неговото предложение е фамилия Глейзър да резервира към 20% от акциите и да продължи да има някакво въздействие върху въпросите в клуба. Предложението на Ратклиф няма да се хареса на огромна част от почитателите на " Юнайтед ", които постоянно стачкуват против Глейзър.

Фамилията разгласи в началото, че обмисля да продаде клуба през ноември 2022. Очаква се в околните дни притежателите да оценят последните предложения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР