Шестото книжно изложение Литера Експо, което се организира от Асоциацията

...
Шестото книжно изложение Литера Експо, което се организира от Асоциацията
Коментари Харесай

Литера експо възпитава любов към книгите

Шестото книжно ревю „ Литера Експо ”, което се провежда от Асоциацията за просвета и словесност и община Благоевград, бе публично намерено от зам.-кмета на община Благоевград  Христина Шопова. Любителите на книгите ще могат да се снабдят с най-хубавите заглавия на пазара. Шатрите с най-различна литература са ситуирани на площад „ България ” пред комерсиалния център „ Ларго Мол ”.

„ Изключително ми е прелестно за шеста поредна година да открия „ Литера Експо ” в Благоевград. Изложението е едно от събитията, което се наложи в културната стратегия на града. Целта на това събитие постоянно е една и съща – да притеглим колкото се може повече хора, деца да четат, да се допрян до хубостта на книгите и буквите. Каквото се прочете в книгите, постоянно остава, а любовта към книгите се възпитава в доста ранна детска възраст. Радвам се, че има доста деца и съм сигурна, че те ще се снабдят с по една брошура от своите родители. Тази година фокусът е към българската литература, има с какво да се гордеем, какво да прочетем, ще има доста срещи с български създатели, възползвайте се от това, което предлага ревюто ”, сподели в словото си Христина Шопова. Тя връчи и премията на писателя Владимир Караджов, създател на книгата " Етиопска приказка ". Книгата се продава в 180 страни на 6 континента и е най-превежданата книга за 2018 година.

Възпитаници от балетна групировка „ Кроазе “ и вокална група „ Мая “ към Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград, показаха артистична прогарама.

Изложението „ Литера Експо ” продължава до 18 май. Жители и посетители на града ще могат да се срещнат с известни писатели и поети. Разговор с писателя Димитър Тонин и показване на новите му книги ще се организира в сряда от 18,00 часа. На идващия ден по същото време е срещата със Здравка Евтимова, чийто роман „ Кръв от къртица ” бе включен в американски учебник по литература за 8 клас. Интересна ще е и срещата на благоевградчани с поетите Добромир Банев и Маргарита Петкова на 17 май от 18,00 часа.  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР