Шестото издание на Капана фест ще се проведе от 29

...
Шестото издание на Капана фест ще се проведе от 29
Коментари Харесай

Хип-хоп от Ел Ей и концерт на Остава в програмата на Капана фест

Шестото издание на " Капана фест " ще се организира от 29 септември до 1 октомври в Пловдив.

Освен концерта в чест на починалия Честър Бенингтън, основен акцент в програмата е присъединяване на хип-хоп бунтарката от Лос Анджелис Reverie. Тя ще излезе на сцената с момчетата от " Bobo & The Gang ".

Група " Остава " ще означи своя 25-и рожден ден на сцената на " Капана фест ". Ще звучат още " Brazz Vilidj ", " Mary`s Flower Superhead ", " Rebelties ", DJ Skill, DJ Mad Bear, Skiller & Jammi Youth и други



Тон за начало на " Капана фест " в петък вечер ще даде винил сета на DJ Skill, който в 19 часа ще завърти първата плоча от богата си сбирка на основната сцена, с цел да ни приготви за музикален разговор с албума на " Bobo & The Gang "  - „ Говори “.

След къса музикална пауза в ръцете на диджея към бандата ще се причисли Reverie със своите рими. Хип-хоп изпълнителката от Лос Анджелис ще дойде седмица по-рано, с цел да репетира с бандата на известния рапър Бобо.

Паралелно с хип-хопа от главата сцена, от рок сцената на Staropramen ще звучи електро рок, показан от новата българска тайфа " Innerglow ". Заедно с тях в петъчната вечер, ще чуем " Jim Monic ". Рок вечерта ще закрие гръцката тайфа, подгрявала " Placebo " в Солун - " Mary`s Flower Superhead ".

Съботната музикална стратегия на главаната сцена ще стартира в 18:30 часа с енергичния винил сет на диджей Маd Bear, последван от Skiller & Jammi Youth, които ще пренесат духа на Ямайка в сърцето на Капана.

Хедлайнерите  " Brazz Vilidj " ще излязат в 22:00 часа, с цел да нажежат още повече основната сцена и да завършат вечерта с подобаваща доза темп и танци.

Рок звученето няма да липсва и през втория ден на събитието. Тя ще бъде открита от младата изпълнителка Vick, чиято музика ще прелее в осъществяването на рок бандата " Saint Electric ", с цел да стигне до специфичното присъединяване на " Остава ", които ще отпразнуват своята 25-а годишнина по време на феста.

Последната неделна вечер ще започва с един от основните акценти в програмата на фестивала, а точно концерт в чест на починалия Честър Бенингтън от " Linkin Park ". Концертът, част от световната вълна от събития, отдаващи чест към творчеството на музиканта, ще стартира в 19:30 часа на основната сцена и ще включи тълкования на редица български музиканти с прожекции на най-значимите осъществявания от международни турнета на бандата.

Вечерта крие и редица изненади за почитателите, които ще се случат на мястото на събитието. По същото време ще звучи селекцията на домакина на радио шоу " Ямайка " – Selector Lazy Face. Освен него ще чуем и една от най-младите банди на българската рок сцена - " Dead`s man hat ". Есенното издание на " Капана фест " ще закрие реге групата " Rebelities ". 

На сцената за пърформънс и танци ще излезе Петър Янев, гайдарят на Валя Балканска, който ще придвижи магията на Родопите.

Освен разнообразната стратегия на трите съществени подиуми, дребният артистичен подиум „ Гласът на Капана “ на ул. „ Братя Пуливи “, ще даде опция на музиканти фенове и експерти да показват своето авторско творчество.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР