Шесткратният световен шампион в MotoGР Марк Маркес остава в болница

...
Шесткратният световен шампион в MotoGР Марк Маркес остава в болница
Коментари Харесай

Маркес остава в болница с инфекция след третата му операция

Шесткратният международен първенец в MotoGР Марк Маркес остава в болница за лекуване на зараза, открита след третата интервенция на контузената му ръка.

Испанецът счупи своята дясна раменна кост по време на откриващата сезон 2020 Гран При на Испания, когато се опитваше да си възвърне позиции, който загуби след неточност в началните стадии на конкуренцията. Два дни по-късно Маркес се подложи на интервенция за слагане на железна пластина, след което се опита да вземе присъединяване в Гран При на Андалусия същата седмица, като точно това в допълнение напрежение върху към този момент счупената кост докара до потребността от втора оперативна намеса.

Преди два дни мотоциклетистът се подложи на трета осемчасова интервенция в мадридска клиника за слагане на Bone graft. Оказа се, че състезателят е развил зараза, която в идващите седмици ще бъде лекувана с антибиотици, оповестиха от неговия тим Repsol Honda.

Заради предстоящото дълго възобновяване от последната интервенция, което може да отнеме до половин година, Маркес евентуално ще пропусне старта на идващия сезон през март.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР