Шесткратният световен рали шампион Себастиен Ожие (Toyota) се доближи до

...
Шесткратният световен рали шампион Себастиен Ожие (Toyota) се доближи до
Коментари Харесай

Ожие се доближи до седма световна титла, след като Евънс катастрофира на рали Монца

Шесткратният международен рали първенец Себастиен Ожие (Toyota) се приближи до седмата си купа за последните осем години, откакто поведе преди финалния ден на рали Монца, финален кръг от Световния рали шампионат (WRC) за сезон 2020. Лидерът в генералното класиране при водачите Елфин Евънс (Toyota) катастрофира в 11-та права през днешния ден и съвсем несъмнено ще загуби битката за купата.

Ожие, който има задатък от 17.8 секунди пред испанеца Дани Сордо (Hyundai), би трябвало да завоюва конкуренцията, с цел да преодолее задатъка на Евънс от 14 точки на върха в подреждането и още веднъж да стане международен първенец.

Евънс се надяваше да стене едвам третият британец и първият водач от Уелс, който печели купата след Колин МакРей през 1995-а и Ричард Бърнс през 2001 година.

Евънс катастрофира по време на заснежената 11-а скоростна права, като той и навигаторът му Скот Мартин остана незасегнат, само че автомобилът му остана в дерето край пътя.

12-ата права беше анулирана от уредниците заради огромното количеството сняг, паднало на пътя, а в 13-а най-хубаво време даде Сордо.

„ Беше необикновено, Елфин нищо не можеше да направи. Много скърбя за него. Шампионатът не е завършил “, сподели Ожие след стадия.

Шефът на тима и някогашен четирикратен международен първенец Томи Макинен също прояви състрадание към уелсеца.

„ Елфин се оправи доста добре и караше необикновено. Много е мъчно да се разбере каква е вярната скорост при такива условия “, разяснява финландецът, за който това е последно рали като началник на екипа.

Трети на 22.1 секунди преди последния ден на конкуренцията е международният първенец за предходната година Отт Танак (Hyundai).

До финала на рали Монца остават единствено трите неделни стадия на италианската писта, чиято обща отдалеченост е почти 40 км.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР