Шестият пакет от санкции на Европейския съюз срещу Русия ще

...
Шестият пакет от санкции на Европейския съюз срещу Русия ще
Коментари Харесай

Още санкции! Къде ще ударим този път Москва

Шестият пакет от наказания на Европейския съюз против Русия ще бъде ориентиран против банковия и петролния бранш. Това декларира ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление за немския вестник "Билд ам зонтаг ", съобщи Ройтерс.

"Гледаме по-навътре в банковия бранш, изключително "Сбербанк ", която държи 37% от него. Разбира се, има и енергийни въпроси ", показва Фон дер Лайен.

Досега Европейският съюз не включваше измежду глобените най-голямата банка в Русия, защото тя дружно с "Газпромбанк " е един от главните канали за възнаграждение на съветския нефт и природен газ, който страните от Европейския съюз закупуват, макар спора в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Урсула фон дер Лайен прибавя, че Брюксел работи по "умни механизми ", тъй че петролът също да може да бъде включен в идващите наказания.

"Това, което не трябва да става, е Путин да получава още по-високи цени на други пазари за доставки, които другояче биха отивали към Европейския съюз ", показва Фон дер Лайен и прибавя: "Най-големият приоритет е да понижим приходите на Путин ".

Германските издания цитират още от изявлението на Фон дер Лайен и апела й страните от Европейски Съюз бързо да доставят оръжие на Украйна. „ Само по този начин Украйна може да оцелее в битката си за защита от Русия “, споделя ръководителят на Европейска комисия. По думите ѝ на страната би трябвало да се даде това, от което тя се нуждае за защитата си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР