Шестимата лидери на основните партии в Нидерландия се изправиха един

...
Шестимата лидери на основните партии в Нидерландия се изправиха един
Коментари Харесай

Нидерланските лидери се изправиха един срещу друг в голям телевизионен дебат


Шестимата водачи на главните партии в Нидерландия се изправиха един против различен в Ротердам, по време на теливизионен спор, предава Гардиън.

Според ново изследване на публичното мнение Зелената левица/Либералната партия на Франс Тимерманс ще завоюва 27 депутатския места от общо 150, в случай че изборите се проведат в този момент. Същата поддръжка има и партията в основата на последните четири държавни управления - " Народната партия за независимост и народна власт " на Дилан Йешилгьоз-Зегериус, заяви " Гардиън ".

Проучването обаче демонстрира и увеличение на броя на местата с шест до 26 за антиислямската Партия на свободата на Герт Вилдерс, която води акция за съмнение към държавното управление и за " прекъсване " на имиграцията. Подкрепата за известния десноцентристки народен представител Питер Омцигт и неговия " Нов обществен контракт " спадна с четири места до 21 - макар че след провеждането на изследването Омцигт съобщи, че ще бъде претендент за министър-председател, което е една от несигурностите, които тормозят гласоподавателите.

По време на дебата шестимата водачи на главните партии, измежду които Каролина ван дер Плас от " Движението на фермерите и жителите " и водачът на либералдемократическата партия D66 Роб Йетен, се прекъсваха взаимно и не съумяха да реализират единодушие по нито една тематика, с изключение на по жилищната рецесия.

Злополучният сюжет се разигра в миг, когато новото изследване сподели, че предходното проучване от предходната седмица, което сподели растеж в интерес на крайнодясната Партия на свободата, може да е подтикнало и прогресивните гласове за " Зелената левица ".

Междувременно Тимерманс пропагандира левите гласоподаватели да го поддържат вместо по-малките групи, " в противоположен случай партиите ще основат коалиция вдясно ". Публикуваното проучване на социологическия отдел на телевизионната компания EenVandaag сочи, че половината от поддръжниците на Тимерманс биха дали своят вот за него.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР