Шестимата лидери на основните партии в Нидерландия се изправиха един

...
Шестимата лидери на основните партии в Нидерландия се изправиха един
Коментари Харесай

Нидерланските лидери се изправиха един срещу друг в голям телевизионен дебат

Шестимата водачи на главните партии в Нидерландия се изправиха един против различен в Ротердам, по време на теливизионен спор.


Според ново изследване на публичното мнение Зелената левица/Либералната партия на Франс Тимерманс ще завоюва 27 депутатския места от общо 150, в случай че изборите се проведат в този момент. Същата поддръжка има и партията в основата на последните четири държавни управления - " Народната партия за независимост и народна власт " на Дилан Йешилгьоз-Зегериус, заяви " Гардиън ".

Проучването обаче демонстрира и увеличение на броя на местата с шест до 26 за антиислямската Партия на свободата на Герт Вилдерс, която води акция за съмнение към държавното управление и за " прекъсване " на имиграцията. Подкрепата за известния десноцентристки народен представител Питер Омцигт и неговия " Нов обществен контракт " спадна с четири места до 21 - макар че след провеждането на изследването Омцигт съобщи, че ще бъде претендент за министър-председател, което е една от несигурностите, които тормозят гласоподавателите.

По време на дебата шестимата водачи на главните партии, измежду които Каролина ван дер Плас от " Движението на фермерите и жителите " и водачът на либералдемократическата партия D66 Роб Йетен, се прекъсваха взаимно и не съумяха да реализират единодушие по нито една тематика, с изключение на по жилищната рецесия.


Злополучният сюжет се разигра в миг, когато новото изследване сподели, че предходното проучване от предходната седмица, което сподели растеж в интерес на крайнодясната Партия на свободата, може да е подтикнало и прогресивните гласове за " Зелената левица ".

Междувременно Тимерманс пропагандира левите гласоподаватели да го поддържат вместо по-малките групи, " в противоположен случай партиите ще основат коалиция вдясно ". Публикуваното проучване на социологическия отдел на телевизионната компания EenVandaag сочи, че половината от поддръжниците на Тимерманс биха дали своят вот за него. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР