Шестима уши са били убити и още 20 ранени, след

...
Шестима уши са били убити и още 20 ранени, след
Коментари Харесай

Шестима души бяха убити при обстрел на Идлиб от правителствените сили

Шестима уши са били убити и още 20 ранени, откакто сили на сирийското държавно управление обстреляха следени от бунтовници региони в северозападната част на провинция Идлиб, съобщи ДПА, като се базира се на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Около 30 ракети са били изстреляни по региони в западната част на Идлиб, в това число по бежански лагер. По същото време съветски боен аероплан е направил четири офанзиви по Западен Идлиб, сподели правозащитната група, която следи протичащото се в Сирия от 2011 година.
 
Идлиб е последният бастион на бунтовниците в Сирия, отбелязва ДПА.

Силите на сирийското държавно управление, които разполагат с поддръжката на Русия, започнаха огромна атака в района през 2019 година, което провокира опасения в Организация на обединените нации за сигурността на цивилното население.

 

Русия и Иран поддържат сирийския президент Башар ал Асад, а Турция поддържа силите на опозицията, които въстанаха против Ал Асад през 2011 година. Русия и Турция се споразумяха за преустановяване на огъня през март 2020 година. Оттогава насилието в района понижа. Въпреки това Идлиб постоянно е обстрелван от държавните войски и техните съдружници.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР