Шестима от обвинеямите за аферата с опасния боклук се изправят

...
Шестима от обвинеямите за аферата с опасния боклук се изправят
Коментари Харесай

Шестима от обвиняемите за аферата с боклука на съд заради мерките за неотклонение

Шестима от обвинеямите за аферата с рисковия отпадък се изправят през днешния ден, 31 май, пред Специализирания углавен съд. Прокуратурата ще желае за четирима от тях " непрекъснат арест ", а за останалите двама - " домакински арест ", показва БГНЕС.
Постоянен арест ще се желае за заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, за който прокуратурата твърди, че е имал водеща роля в схемата за противозаконен импорт на рискови и неопасни боклуци и тяхното преработване и депониране. Според държавното обвиняване, тя е облагодетелствала русенските предприемачи Атанас и Пламен Бобокови. Част от схемата са и предприемач и екошеф от Плевен.
Подробности за останалите двама от групата не станаха известни, както и за още трима от общо десетте обвинени, арестувани след огромната спецакция в няколко града на страната, на които са повдигнати обвинявания единствено за данъчни закононарушения.
Освен за Живков, прокуратурата ще желае задържане под стража и за единия от братята Бобокови, както и за двамата обвинени от Плевен. За втория брат Бобоков, съгласно неофициална информация става дума за Пламен, твърди БНР, спецобвинението е определило гаранция от един милион лв.. Искането от съда за последните двама от арестуваните за аферата с боклука е за домакински арест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР