Шестима души все още са в неизвестност след рухването на

...
Шестима души все още са в неизвестност след рухването на
Коментари Харесай

Мост в Балтимор се срути, след като бе ударен от кораб, най-малко 6 души се издирват

Шестима души към момента са в неопределеност след рухването на моста " Франсис Скот Кий " над река Патапско в американския град Балтимор, щата Мериленд, предадоха международните организации, като се позоваха на локалните управляващи. Мостът се срути, откакто товарен транспортен съд се удари в един от пилоните му през миналата нощ.

Пол Уидфелд, секретар на Министерството на превоза на Мериленд, заяви, че екипите за незабавна помощ към момента търсят шестима души във водата. 

Първоначално осем души бяха в неопределеност - един човек е в болница в тежко положение, а различен не се нуждае от лекуване. 

Уидфелд оповестява, че изчезналите хора са част от строителната бригада, която е поправяла дупките по моста.

BREAKING NOW: Baltimore’s Key Bridge collapses into water after being hit by cargo ship.
— Brandon Straka (@BrandonStraka)
Двама души са били извадени от водата, като единият от тях е в тежко положение, разясни и ръководителят на пожарникарите в Балтимор Джеймс Уолъс. Вторият избавен е изваден от водата незасегнат.

Нито един член на екипажа на кораба, който се удари в моста, не е бил ранен, заяви компанията-оператор. Корабът е плавал под сингапурски байрак. Компанията-оператор е „ Синърджи марин груп “. Нейни представители споделиха, че аргументите за конфликта на кораба в стълб на моста, довел до рухването му, към момента не са открити. Екипажът и компанията оператор на плавателния съд сътрудничат изцяло с проверяващите органи.

Няма индикации, че случаят е терористичен акт, съобщи началникът на полицията в Балтимор Ричард Уорли. На място на случая са пристигнали и сътрудници на ФБР.

Breaking: A major bridge in Baltimore, Maryland, has partially collapsed, possibly leaving a number of people in the river below, police say.
— NBC News (@NBCNews)
Спасителните екипи са засекли благодарение на сонар коли, потънали във водата под срутения мост, съобщи Уолъс. Той сподели, че на този стадий не може да каже какъв брой коли са под водата.

Най-малко 10 търговски кораба, насочили се за прекосяване под рухналия мост, в този момент са пуснали котва наоколо, съобщи Ройтерс, като се базира на профилирани уеб сайтове за следене на корабния трафик.

Товарният транспортен съд, който се удари в моста " Франсис Скот Кий " в Балтимор, е бил контейнеровоз на име „ Дали “. Той е изпълнявал курс от Балтимор, който е натоварено американско пристанище, за Коломбо в Шри Ланка.

Кадри, публикувани от медиите и в обществените мрежи, демонстрират удара на кораба в един от пилоните на моста измежду нощ. В резултат на случая имало и пожар на кораба.

I'm aware of and en route to the incident at the Key Bridge. I have been in contact with Chief Wallace,, and. Emergency personnel are on scene, and efforts are underway.
— Brandon M. Scott (@MayorBMScott)
Мостът, който е рухнал, е бил за авто трафик. Водата, в която са паднали колите, е била мразовита. Данните от тази заран демонстрират, че температурата й е била към 8 градуса по Целзий.

По време на удара на кораба с пилона на моста, по моста са минавали няколко транспортни средства включително и камион с ремарке.

Мостът е бил открит през 1977 година  и е кръстен на писателя и правист Франсис Скот Кий. 

Заради случая губернаторът на щата Мериленд Уес Мур разгласи изключително състояние.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР