Шестима души са викани на разпит в МВР като свидетели

...
Шестима души са викани на разпит в МВР като свидетели
Коментари Харесай

Шестима са разпитвани заради брошури срещу Национална телефонна линия за деца

Шестима души са викани на разпит в Министерство на вътрешните работи като очевидци поради сигнал за дейности против основаната Национална телефонна линия за деца 116 111 към Държавна организация " Закрила на детето " и обществените политики. Това стана ясно на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция през днешния ден, дадена от представители на Български наставнически централен комитет " Разбунена София " и други цивилен организации.

Подаденият сигнал към момента бил на стадий " инспекция ". Д-р Христо Лафчиев, един от привиканите за разпит по отношение на публикувани осведомителни листовки, сложи въпроса за това дали по следствието има обещано позволение да експлоатират 24 СРС-та. По думите му той е разпитван за нарушение положителното име на обществената система за протекция на детето, приканване към ликвидиране, принудително събаряне на конституционния ред и за изповядване на антидемократични идеологии. Той отхвърли всички обвинявания, само че удостовери, че е създател на част от текстовете в брошурите.

Лафчиев сподели, че посредством привикването на разпит се лишава спокойствието на жителите и тези дейности са " добре изчислен тормоз ". По думите на юрист Виктор Костов се прави опит да бъде " смразено " правото на мисъл на жителите и се нарушават техни законови права, уредени и в Конституцията.

Според гражданските организации против тях работят част от НПО-тата, чиито обект на активност са правата на децата, поради огромен финансов интерес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР