Шестима души са убити и десетки са ранени при сблъсъци

...
Шестима души са убити и десетки са ранени при сблъсъци
Коментари Харесай

Шестима загинали в Индия на най-кръвопролитния ден от началото на протестите

Шестима души са убити и десетки са ранени при конфликти сред индийската полиция и хиляди протестиращи, които още веднъж излязоха на улицата в няколко района на страната, с цел да се опълчват на нов закон, който съгласно тях дискриминира мюсюлманите, осведоми " Ройтерс ".

Полицията предприе дейности в половин дузина градове в най-населения щат в Индия Утар Прадеш, където от дълго време има напрежение сред индусите и малцинството мюсюлмани.

В петък минимум шестима души са убити, а 32 са ранени при конфликти сред полицията и протестиращи, които хвърляха камъни, оповестиха от полицията. Той е най-кръвопролитният ден от началото на митингите. Властите означават, че полицията не е виновна за гибелта им. Отделно полицията задържа 144 души. Общо от началото на митингите, които са във втората си седмица, са починали 13 души.

На 11 декември националистическото държавно управление на премиера Нарендра Моди прокара през Народното събрание закон, който разрешава по-лесно даване на индийско поданство на немюсюлмански малцинства от Афганистан, Бангладеш и Пакистан, които са се преместили в Индия преди 2015 година Според критици изключването на мюсюлманите е дискриминация и даването на поданство въз основата на вяра подкопава конституцията.

Мюсюлманите съставляват 14% от популацията на Индия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР