Шестима души са убити, а най-малко 24 са ранени при

...
Шестима души са убити, а най-малко 24 са ранени при
Коментари Харесай

Стрелба по време на парада по случай Деня на независимостта в САЩ

Шестима души са убити, а минимум 24 са ранени при пукотевица по време на парада по случай Деня на независимостта в Хайленд Парк, Илинойс, оповестяват локалните медии, като се базират на управляващите.

Стрелбата е станала към 10 минути след началото на парада в 10 ч. локално време в предградие на Чикаго. Полицията прикани хората да се разпилян и беше видяна да патрулира в региона с пушки в търсене на стрелеца.

В интернет се появи видеоклип , на който се вижда по какъв начин хората бягат под паника, когато чуват изстрели по време на празненствата.

Кметът на Хайленд Парк Нанси Ротеринг заяви в Туитър, че празникът на града е анулиран, и помоли жителите да заобикалят централната част на града.

Източници, представени в локалните медии, настояват, че стрелецът може да е стрелял от върха на висока постройка.

Няколко прилежащи общини, измежду които Диърфийлд, Еванстън и Скоки, анулираха събитията си по случай 4 юли " от остатък на нерешителност "

Конгресменът демократ от Илинойс Брад Шнайдер написа в Twitter, че е бил при започване на парада, когато е почнала стрелбата.

" Чувам за загуба на живот и други ранени ", сподели той в Туитър.

Изстрелите са създадени към Сентрал авеню и Второ авеню по маршрута на парада в центъра на Хайленд Парк, заможно предградие северно от Чикаго. Макар че прилежащият град е печално прочут с високите равнища на принуждение с огнестрелно оръжие, самият Хайленд Парк нормално се счита за извънредно безвреден, като равнището на насилствените закононарушения е със 75% по-ниско от междинното за страната.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР