Шестима будни младежи от област Благоевград са призьорите в ученическия

...
Шестима будни младежи от област Благоевград са призьорите в ученическия
Коментари Харесай

Асим Адемов награди будни ученици

Шестима будни младежи от област Благоевград са призьорите в ученическия конкурс „ Будителите на моя роден край, които би трябвало да помним “, разгласен по случай 1 ноември от евродепутата Асим Адемов. С атрактивни награди- посещаване на Европейския парламент в Брюксел и поощрителни предметни награди бяха отличени учениците за проявеното творчество, познания и креативност.

Целта на оспорваното състезание беше да насочи вниманието на младежите към историческата памет на персони от родния край, които са отдали живота си за съхранението на българския дух и еднаквост, както и да се изложат значими обстоятелства и събития, които са значими за запазване на патриотизма и приобщаване към европейските полезности.

102-ма възпитаници от област Благоевград взеха присъединяване в конкуренцията и демонстрираха забележителни познания и умения по тематиката. С най-вече призови места се отличиха възпитаници от Благоевград. Големият победител е Огняна Самарджиева – ученичка в VIII клас на Езикова гимназия „ Акад. Людмил Стоянов “ гр. Благоевград. С поощрителни предметни награди бяха отличени Емили-Слава Петрова и Милена Миланова от НХГ гр. Благоевград, Любомира Стамболийска от ПГИ „ Иван Илиев “ Благоевград и Димитър Гадиров възпитаник в ПМГ „ Яне Сандански “ гр. Гоце Делчев. Поощрителна премия получи и най-малката участничка в състезанието – Александра Цанова ученичка в VI клас на I ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ гр. Гоце Делчев. Най-много презентации бяха получени от СУ „ Братя Петър и Иван Каназиреви “ гр. Разлог - 48. Достойно показаха учебните заведения си участници от Банско, Белица, Долно Дряново, Разлог, Кочан, Слащен и Якоруда.

Тричленното жури в състав: доктор Кирил Алексиев – шеф на РИМ – Благоевград, Марина Войнова – старши специалист ИТ – РУО-Благоевград и Екатерина Текерска – старши специалист ОНГОР – РУО-Благоевград оцени получените презентации и се удиви от позитивната настройка измежду младежите да откриват будителите на родния си край и да показват тяхното дело.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР