Шест заведения в Морската градина са били проверени за наднормен

...
Шест заведения в Морската градина са били проверени за наднормен
Коментари Харесай

Среднощен шум над нормата измерен в две заведения в Морската градина

Шест заведения в Морската градина са били тествани за наднормен звук от Регионалната здравна ревизия във Варна през миналата седмица (10 – 18 август), оповестиха от контролната институция.

Проверките са били осъществени по отношение на условията на Закона за отбрана от шума в околната среда, по отношение на недопускане на озвучаване на откритите елементи на обектите в интервала от 23,00 до 7,00 часа.

В 4 обекта не са били установени нарушавания, само че в две заведения е било установено озвучаване на откритите елементи на заведенията след 23,00 часа (имената на заведенията не се посочват). Издадени са 2 наставления.

Като предпазен надзор са осъществени още 4 инспекции, допълват от РЗИ-Варна.

Хотелски комплекс „ Вемара клуб “ в Бяла е бил тестван след писмо на община Бяла и тъжба за звук. При инспекцията на 16 август не са били установени нарушавания, само че е било издадено наставление за съблюдаване условията на Закона за отбрана от шума в околната среда, по отношение на недопускане на озвучаване на откритите елементи на обектите в интервала от 23:00 до 7:00 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР