Шест са исканията на синдикатите. Успяхме да постигнем консенсус. Това

...
Шест са исканията на синдикатите. Успяхме да постигнем консенсус. Това
Коментари Харесай

Споразумението с миньорите - в седем точки. Ще се гласува и в НС

" Шест са настояванията на синдикатите. Успяхме да реализираме консенсус. Това е добра крачка напред, с цел да продължим разговора ", съобщи пред публицисти някогашната енергийна министърка на ГЕРБ Теменужка Петкова. 

" Рестартирахме процеса, който прекъсна на 30 септември, когато бяхме подготвени да обсъждаме съглашение, само че това не се случи. Стартирахме от тези шест точки и имаме извънредно съглашение, което беше подписано от главните участници. Това е начало на едно много по-широко разискване. Важно е, че подписите стоят под седем точки. Първите две са по-експретни, тъй като ще бъдат импортирани в Народно събрание, с цел да е ясно, че задължението е освен на държавното управление, само че и на партиите, които го поддържат. Решение на останалите обединения е дали ще се причислят ", изясни Денков. 

Той още веднъж увери, че страната няма да затваря административно централи, които работят на въглища, без значение дали са частни, или не. 

" Те ще имат опция да продължат да работят и пазарът ще реши кои ще останат. Имаме потребност от базови мощности, които да са задоволителни за стабилността на енергийната система. Нито държавното управление, нито която и да е партия може да рискува такова нещо. Ще имаме базови мощности, колкото е належащо, с цел да може да работи енергийната ни система. Разговорите са дълги, тъй като би трябвало да покажем на хората, че грижата я има, само че и всичко би трябвало да подхожда на европейските условия. Няма по какъв начин да стане това, което те желаят. Има правила и те ще се съблюдават. Целта е същата - ТЕЦ-овете да работят толкоз, колкото им разрешава пазара и в това време да имаме задоволително електрическа енергия ", добави Денков.

 

Очаквайте детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР