Шест нови сгради на столични училища ще отворят врати до

...
Шест нови сгради на столични училища ще отворят врати до
Коментари Харесай

Шест нови сгради на столични училища ще отворят врати до края на годината

Шест нови здания на столични учебни заведения ще отворят порти до края на годината. Това е споделила кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонтните действия на 79 учебно заведение "Индира Ганди " в "Люлин ", представена от пресцентъра на общината.

Училището се обновява изцяло с ограничения за енергийна успеваемост със средства от Столичната община и Националния поверителен еко фонд.

"Работи се интензивно. За 15 септември ще бъде подготвен главният корпус на учебното заведение, тъй че учениците и учителите да стартират новата образователната година в актуализирана постройка. Сградата се санира изцяло, подменя се отоплителната апаратура и осветлението ", е съобщила Фандъкова. Тя е припомнила, че отоплителната апаратура е създавала съществени проблеми през зимата.

По думите на кмета задача на Столичната община е да вкара ограничения за енергийна успеваемост във всички учебни заведения и детски градини, тъй като това трансформира средата и понижава разноските и тези средства остават за други действия в учебно заведение, за децата и учителите. В "Люлин " е имало и огромен брои етернитови здания, които се е наложило да бъдат преизградени, с цел да порастват децата в здравословна среда. Това е доста значима моя задача, която съм почнала още в качеството си на зам.-кмет, е припомнила Фандъкова.

До този миг в София са построени 100 нови здания на детски градини и се строят 10 разширения на учебни здания. На 16 септември ще бъде открита новата постройка на Първа британска гимназия със спортна зала и нови кабинети. Още пет нови здания ще бъдат открити до края на годината.

На инспекцията през днешния ден е участвал кметът на регион "Люлин " Милко Младенов и шефът на дирекция "Образование " към Столичната община Мария Минчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР