Шест мобилни лекарски кабинета са предоставени на Сливенска област за

...
Шест мобилни лекарски кабинета са предоставени на Сливенска област за
Коментари Харесай

Шест мобилни лекарски кабинета са предоставени за обслужване на труднодостъпните и отдалечени райони в областта

Шест мобилни лекарски кабинета са предоставени на Сливенска област за популацията в труднодостъпните и отдалечени региони. Това оповестиха от Областна администрация - Сливен.

Директорът на РЗИ доктор Петя Балулова изпрати писмо до регионалния шеф Чавдар Божурски, в което изрича признателност за оказаното от негова страна подпомагане и проявената ангажираност към понижаване на здравните неравенства в региона.

Необходимостта от мобилните кабинети бе разисквана на среща в края на ноември 2017 година в регионалната администрация. След срещата бе импортирано искане в Министерството на здравеопазването. Със заповед на здравния министър от 18 юли т. година дейностите на кабинетите бяха предоставени на РЗИ. Предстои да бъдат подписани контракти с лечебни заведения за осъществяване на клинични проучвания, мамографски, акушеро-гинекологични, педиатрични и флуорографски профилактични прегледи, както и на наложителна имунизация на деца. Населените места, където ще се организират прегледите и имунизациите, ще бъдат избрани с оглед съществуване на здравно-неосигурени лица и лица със усложнен достъп до здравни заведения. Прегледите ще бъдат предхождани от беседи, срещи и осведомителни акции за смисъла на профилактиката, имунизациите, храненето и развъждането на дребните деца, методите за предотвратяване от най-разпространените инфекциозни и хронични незаразни заболявания и други Информационните акции ще се проведат взаимно от РЗИ, общините и здравните посредници. Срокът за осъществяване на дилемите е до 31 октомври 2018 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР