Шест месеца се бави ремонтът на детски градини в села

...
Шест месеца се бави ремонтът на детски градини в села
Коментари Харесай

Шест месеца се бави ремонтът на детски градини в община Сапарева баня

Шест месеца се бави ремонтът на детски градини в села към община Сапарева баня, тъй като финансирането на строителните дейностите краткотрайно е спряно. Причината е, че общината не е изпълнила уговорките си по други планове към Държавен фонд „ Земеделие “, от където са обезпечени средствата за строителните действия в детските градини

Сапарева Баня Ресилово, Сапарева Баня Овчарци, Раднево

Децата от селата Ресилово и Овчарци всеки ден се извозват с рейс до детската градина в Сапарева баня. Това основава стеснение на родителите, които пътуват, с цел да отидат на работа в околните градове.
Трудно им е да вървиш на работа, в случай че си от 7 часа сутринта, а детето потегля от 8 на градина, по какъв начин ще се чувстваш. А не може по-рано да го изпратиш, тъй като автобусът идва.Зимата е малко студено, те чакат рейса, първо кара учениците, след това се връща за дребните деца.
Преди години общината е получила финансиране от Държавен фонд земеделие за построяването на две екопътеки, средствата са преведени на компанията реализатор, само че пътеките ги няма.
Калин Гелев, кмет на Сапарева баня: Неизпълнението на контракта води до прекъсване заплащането, предплатеното заплащане по актуалният план. Тоест на нас ни престрои да сключим едно тристранно съглашение сред Министерство на земеделието и храните и Министерство на финансите и общината, че 80 % от тези отговорности ще ни бъдат опростени.
От общината в Сапарева баня споделиха, че детските градини не са ремонтирани близо 40 години, по тази причина ще бъдат напълно актуализирани. Очаква се ремонтите да приключат до есента и тогава те още веднъж да проработят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР