Шест компании и обединения искат да изграждат тол-системата в България,

...
Шест компании и обединения искат да изграждат тол-системата в България,
Коментари Харесай

Шест чужди и български компании искат да изградят тол-системата

Шест компании и обединявания желаят да построяват тол-системата в България, като две от тях се явяват независимо, а останалите са в обединявания.
Офертите по публичната поръчка на планирана стойност 200 млн. лева, подадени през май, най-сетне бяха отворени в сряда в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). В оценителната комисия вземат участие представители на АПИ, Министерство на вътрешните работи, организацията за електронно ръководство, финансовото и районното министерство и петима външни специалисти.
Самостоятелно се явяват чешката " Толлнет " и " Сиела Норма " на Веселин Тодоров. Австрийската Kapsch официално е показана като консорциума " Капш трафик солюшънс ", който включва българското, полското, италианското и испанското подразделения на компанията. В обединяване вземат участие " Контракс " с унгарската I-Cell Global Solutions.
Дружествата в обединяване " Телетол " ДЗЗД " са БТК, " Нованор " и Icom.
В консорциум " Тол България " влизат напълно български участници: " Телелинк " на Любомир Минчев като водещ сътрудник в консорциум с българските " Сирма груп " и " Сиенсис ".
Поръчката за системата беше оповестена през април 2016 година и от този момент търгът непрестанно се бави поради обжалвания, което пък докара до гнева на премиера Бойко Борисов и опасност през укенда, че страната сама ще си направи системата, макар че повода за непрестанните тъжби е главно в прекалено късите периоди, които АПИ дефинира при подновяването на търга след всяко обжалване.
Все отново обаче офертите бяха отворени, откакто преди седмица Комисията за защита на конкуренцията отхвърли последните тъжби по търга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР