Шест компании бяха отличени на закриващото Demo Day събитие, част

...
Шест компании бяха отличени на закриващото Demo Day събитие, част
Коментари Харесай

Петото издание на програмата за растеж на Endeavor Bulgaria – Dare to Scale 2023 – е най-мащабното до момента

Шест компании бяха отличени на закриващото Demo Day събитие, част от програмата за напредък на Endeavor Bulgaria – Dare to Scale, което се състоя на 12 декември 2023 година

Компания Barin Sports беше отличена с премията на журито, показана от госпожа Милена Стойчева, министър на нововъведенията и растежа. Журито оцени представянето на участниците по три критерия – какъв е капацитетът за световен напредък на компанията, какъв брой ясно са избрани стратегическите цели на компанията и какъв брой мощни са презентационните умения на бизнесмена. В състава на журито влязоха одобрени бизнес водачи от разнообразни сфери: Асен Ягодин (Пощенска банка), Калин Радев (Софтуер Груп), Бойко Таков (ИАНМСП), Мирослав Стоянов (ЕБВР), Сабина Гьошева (BY FAR). Водещ на събитието беше Константин Вълков, програмен шеф на Дарик радио.

Пет компании бяха отличени в четири категории за цялостното им показване в програмата:

Присъжда се за най-активната компания по време на програмата, започваща полемики, деен участник на всички събития и сесии, извличаща максимума от срещите с членовете на мрежата на Endeavor Bulgaria.

Присъжда се за компанията, която целеустремено мина през програмата, отворена към нови контакти в мрежата на Endeavor Bulgaria и оттатък, и която бързо и отчетливо взима под внимание противоположната връзка от менторите си.

Присъжда се на две компании, които самодейно и сполучливо употребяват опциите от програмата за мащабиране на бизнесите посредством образуване на партньорство между тях.

Присъжда се на компанията, която въплъщава полезностите на Endeavor за шерване на опит, даряване на време и запаси, и подкрепяне на средата.

Dare to Scale е четиримесечна стратегия за напредък на интернационалната предприемаческа мрежа Endeavor, ориентирана към бизнесмени и бизнеси, които към този момент са минали ранната фаза на развиването си и са при започване на по-мащабно разгръщане на активността си. Тя се организира за пета поредна година и продължи от септември до декември, като в тазгодишната кохорта бяха селектирани 23-ма бизнесмени от 12 компании.

Тазгодишното издание се характеризира с най-вече благоприятни условия за участниците досега – 9 уъркшопа, 4 нетуъркинг събития и право на до 10 самостоятелни наставнически сесии с консултанти от PricewaterhouseCoopers (PwC) и бизнес водачи от мрежата на Endeavor. Обучителните сесии бяха съобразени с най-често срещаните провокации – ръководство на организацията, маркетинг, продажби, бизнес обмисляне и набиране на капитал. В петото издание бяха ангажирани над петдесет от най-големите бизнес водачи в България, които

подариха от времето си по време на програмата. Сред тях бяха Светозар Георгиев и Калин Радев, които се включиха в програмата за пета поредна година като лектори, както и Божидар Нейчев като водач от страна на PwC, подпомагащ менторските срещи сред бизнесмените и компанията. През пролетта на 2024 година се чака да отвори приемът за шестото издание на Dare to Scale.

Програмата се осъществя с главен сътрудник Пощенска банка и е подкрепена от Софтуер Груп, Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР/EBRD) и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП).

За поредна година съдружници и шефове от PwC България работиха самостоятелно с всички компании в програмата, с цел да ги подкрепят посредством своя опит и експертиза за превъзмогването на провокациите и развиването на опциите в техните бизнеси.

В програмата се включи и финансов сътрудник – Seedblink, който способства за спомагателна опция за достъп до финансиране и менторство по тематиката към участниците.

Партньори на събитието Demo Day са Bessa Valley Winery, seewines и Cohones Brewery, които са и участник в кохортата.

„ Endeavor е организация, чиято задача е водена от убеждението, че бизнесмените със забележителен капацитет за развиване са в основата на трансформирането на стопанските системи в разрастващите се пазари. Именно с цел да насърчи тези бизнесмени, които са в стадий на разгръщане на бизнеса си, Endeavor сътвори програмата Dare to Scale преди 5 години и към този момент ясно виждаме резултатите от нея. Компаниите, влизащи и преминаващи в програмата, са все по-осъзнати в търсенето на запаси, смели в стремежите си за излизане на непознати пазари, само че в същото време и все по-готови те самите да подкрепят екосистемата посредством личните си познания. Все по-често виждаме колаборация сред фирмите в Dare to Scale, което още повече удостоверява тезата, че шерването води до по-голямо развиване на екосистемата. Радваме се, че в тазгодишната кохорта имахме удоволствието да работим с забавни и новаторски компании с огромен капацитет за напредък. Благодарим и на консултантите от PwC и менторите от мрежата на Endeavor, които им оказват помощ да не престават да надграждат знанията си и да не престават да доближават нови висоти. “

„ За поредна година имахме привилегията да бъдем в синхрон с ентусиазма на бизнесмените, които разпростират капацитета си с помощта на Dare to Scale. Успехът на тази стратегия е заложен в неповторимата композиция сред упоритостта на младите компании и опита на огромния бизнес. Dare to Scale за нас в Пощенска банка е добра опция да влагаме освен в растежа на участниците в програмата, само че и в развиването на екосистемата като цяло. Това от своя страна основава капацитет за катализиране на позитивни процеси в българската стопанска система. Участието ни в Dare to Scale е директно обвързвано с нашия ангажимент да бъдем мотор на тези положителни промени и да откриваме от ден на ден съидейници, с които да работим за бъдещето на нашата страна. “

Endeavor е интернационална неправителствена организация с офиси в 40 местоположения, подпомагаща бизнесмени с огромни хрумвания и бизнеси да се разраснат бързо в интернационален мащаб. Предприемачите, част от Endeavor, имат капацитета да трансформират страните си и света – те могат да бъдат основен фактор за дълготраен стопански напредък, основаване на работни места и нововъведения.

Endeavor дава на селектираните бизнесмени достъп до пазари, капитал и гений в мрежата си от над 4,000 ментори и вложители на международно равнище. В България Endeavor стартира своята активност през юли 2015 година за да разшири наличието на организацията в Европа. Към момента българският офис е подкрепил 100+ бизнесмени от 50+ компании в три стратегии – Endeavor Global Program, Regional Support Program и Dare to Scale. Тези бизнесмени са основали над 2,300 работни места и са генерирали доходи от 320 млн. лв. за миналата година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР