Шест Галактики, уловени“ от свръхмасивна черна дупка …Астрономите са открили

...
Шест Галактики, уловени“ от свръхмасивна черна дупка …Астрономите са открили
Коментари Харесай

Шест Галактики, `уловени` от свръхмасивна черна дупка

Шест Галактики, „ уловени “ от свръхмасивна черна дупка …Астрономите са разкрили шест антични Галактики към черна дупка 1 милиард пъти масата на Слънцето (HiddenTruth.site).Как тъкмо са се образували свръхмасивните черни дупки в ранната Вселена, от дълго време остава нещо като мистерия за учените. Как съумяват да порастват толкоз бързо след образуването на Космоса и от кое място са взели толкоз големи количества материя, с които да се хранят?
 Тематична картина
Тематична картинаСега, астрономите са разкрили нещо, което би могло да помогне да се отговори на някои от тези въпроси, а точно шест Галактики, ситуирани към свръхмасивна черна дупка, към 900 милиона години след Големия гърмеж.Те се намират в газов облак, почти 300 пъти по-голям от диаметъра на Млечния път.Четете още: Нова доктрина за случая с Титаник – геомагнитна буряСега се счита, че шестте Галактики и свръхмасивната черна дупка, наречена SDSS J1030 + 0524, евентуално се хранят с околния газ, който се състои от безизходен възел от галактически мрежести влакна.
Водещият създател на проучването – Марко Мигноли (Marco Mignoli), споделя: “Космическите мрежести влакна са като влакна на паяжина.Галактиките стоят и порастват там, където нишките се пресичат, а потоци газ са разполагаем за зареждане както на Галактиките, по този начин и на централната свръхмасивна черна дупка. Тези потоци могат да „ текат “ по нишките. ”Учените имат вяра, че наоколо може да има и други Галактики, само че които не могат да се видят.Съавторът на проучването – Барбара Белмаверде (Barbara Balmaverde), споделя:„ Вярваме, че преди малко сме видели върха на айсберга, и че дребното Галактики, открити до момента към тази свръхмасивна черна дупка, са единствено най-ярките. “
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР