Шест двигателя за самолети МиГ-29 търси Министерството на отбраната. Обществената

...
Шест двигателя за самолети МиГ-29 търси Министерството на отбраната. Обществената
Коментари Харесай

Съветските ни МиГ-29 пак на трупчета

Шест мотора за самолети МиГ-29 търси Министерството на защитата. Обществената поръчка е била оповестена преди близо седмица, оповестява БНР. Тя е на стойност 26,4 милиона лв. с включен Данък добавена стойност. Крайният период за подаване на офертите е края на април. 

2023 година трябваше да бъде последната, в която МиГ-29 да се употребяват за въздушната защита. Но министерството позволи удължаването на ресурса им.

И все още няма изясненост кой би доставил така наречен заместващ изтребител до идването на новия Ф-16 през 2025 година.

Sofia24.bg напомня, че през август предходната година служебният министър на обраната Димитър Стоянов започна първия си мандат точно с договаряния с Полша за замяна и ремонт на въпросните 6 мотора.

През 2015 година съветската самолетостроителна корпорация МиГ предизвести, че в случай че изтребителите МиГ-29 на въоръжение в българската авиация бъдат ремонтирани в Полша, която няма лиценз, компанията ще ги счита за бракувани и ще снеме от себе си отговорност за по-нататъшната им употреба.

Въпреки това тогавашните военни министри на България и Полша Николай Ненчев и Томаш Шемоняк подписаха контракт за удължение на летателните часове на моторите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР