Шест дни след като рибарско корабче със стотици мигранти потъна

...
Шест дни след като рибарско корабче със стотици мигранти потъна
Коментари Харесай

Гръцките власти продължават издирването на жертви и оцелели от потаналото корабче с мигранти

Шест дни откакто рибарско корабче със стотици мигранти потъна в Средиземно море, гръцките управляващи не се отхвърлят и не престават издирването на жертви оживели.

На кораба е имало до 750 мъже, дами и деца от Сирия, Египет, палестинските територии и Пакистан.

На пристанището в Каламата се състоя панихида за десетките починали. На стотици километри, в Кашмир, родственици се пробват да утешат фамилиите на изчезналите.
Ако племенникът ми е жив, молим държавното управление да го върне, а в случай че е мъртъв, да върне тялото. Това е нашeто поверие. Когато го погребем тук, майка му, сестрите му и други могат да отидат на гроба му и да се помолят.
Раджа Мохамед Маджид
Когато деца умират, можете да разберете какво претърпява един родител. Какво се случва с нас? Нямаме никаква информация дали са живи или мъртви? Молим се на Аллах да ни разреши да ги забележим.
Раджа Сакундер

Междувременно продължава и правосъдното следствие на случая. Мигранти бяха трансферирани в Каламата, с цел да дадат спомагателни показания за изискванията малко преди корабчето да потъне.

Девет души от египетски генезис, които бяха задържани, имат период до през днешния ден да дадат показания. Според известията един от тях е признал, че е бил част от мрежа за трафик на мигранти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР