Шест дена през септември Плевен ще бъде домакин на два

...
Шест дена през септември Плевен ще бъде домакин на два
Коментари Харесай

На два музикални фестивала домакинства Плевен през септември

Шест дни през септември Плевен ще бъде хазаин на два музикални фестивала. За третото издание на „ Есен джаз фест ” в града идват знакови български, сръбски и македонски джазмени. Веднага по-късно 11 духови оркестъра с мажоретки ще вземат участие в Брас бенд фест „ От бай Дико до „ Тико, тико… ”
„ Есен джаз фест ” стартира на 13 септември в двора на Регионалния исторически музей. Първата вечер на сцената ще излязат три български обединения. „ Майк сакс енд екс кий ” ще открие фестивала в 19,00 часа. Ръководител и основател на групата е Милен Стойков, прочут саксофонист, флейтист и аранжьор. Вечерта ще продължи с осъществяванията на „ Лейди енд джентс ”. Групата е от 7 индивида, сред които има и плевенско присъединяване – певицата Георгия Павлова. Третият концерт стартира от 21,00 часа и е на „ Кока мехлем джаз ”.
Втората фестивална вечер ще стартира в 20,00 часа с осъществяванията на сръбската група „ Нейкид ” от Белград. Това съгласно уредниците е най-популярната тайфа от джазовата стилистика в Сърбия. След нея публиката ще чуе и види осъществяванията на Георги Корназов и неговия Медиум бенд.
В последната вечер на фестивала - на 15 септември на сцената ще се качат Теодосий Спасов и Влатко Стефановски със своя общ план. А финалът на джаз феста ще бъде с невероятната Йълдъз Ибрахимова, дружно с триото Живко Петров – пиано, Христо Йоцов – ударни и Веселин Веселинов ЕКО – бас китара. 
„ Плевенският джаз фест е единственият у нас, който се организира през есента. След първите две издания ползата към него набъбна доста. Тази година имахме доста претенденти от други страни за присъединяване във феста. Наложи се да откажем на музиканти от Норвегия и Израел, тъй като бюджетът на фестивала е стеснен “, разяснява Стефка Григорова, шеф на отдел „ Култура “ в общинската администрация.
На 17 септември пък стартира второто издание на Брас бенд фест „ От бай Дико до „ Тико, тико… ”. То ще продължи до 19 септември на площад „ Възраждане ”. В него ще се включат 11 духови оркестъра с мажоретни сформира.
Всяка фестивална вечер ще стартира с дефиле от 18,30 часа от площада пред театъра. Участниците са Представителен духов оркестър „ Стефан Стефанов ” от гара Елин Пелин, духов оркестър от Ботевград, оркестър Севлиево, Представителен духов оркестър при академията на Министерство на вътрешните работи, Народен духов оркестър Кубей от региона на Болград – Украйна, Градския духов оркестър от Видин, Биг-бенд Русе, Джуниър-бенд от Велико Търново, Представителен духов оркестър от Ловеч и Плевенският духов оркестър с диригент Пламен Марков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР