Шест дами на високи управленски позиции се включват като лектори

...
Шест дами на високи управленски позиции се включват като лектори
Коментари Харесай

Българският еврокомисар по цифровата икономика открива InnoWave Summit

Шест дами на високи управнически позиции се включват като лектори в програмата на една от най-мащабните цифрови конференции в Югоизточна Европа InnoWave Summit, която се организира в Двореца на културата и спорта във Варна на 19 и 20 октомври. Форумът ще бъде открит от българския еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел.

Сред участничките в конференцията са мениджърки на три български и още три международни компании. Сред тях са дами със значими професионални достижения, като да вземем за пример Нанси Немес, общоприет управител „ Хардуер " в Гугъл, както и Оана Калугар, основен съветник в Performance+, която оказва помощ на бизнес водачи да създават високоефективни екипи, употребявайки Цифровата промяна, благодарение на цели и основни резултати (ЦКР).

Една от главните цели на InnoWave Summit е поощряване на присъединяване на дамите в цифровата сфера. По данни от изследване, поръчано от Европейската комисия, все по-малко дами избират да се осъществят професионално в цифровия бранш.

Тревожна е регистрираната наклонност, че единствено 24 на 1000 дами, завършващи висше обучение, са със компетентност, обвързвана с ICT, като действително единствено 6 от тях стартират работа в цифровия бранш. Същото изследване регистрира, че броят им е намалял спрямо 2011 година

В отговор на регистрираните отрицателни трендове, еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел е изготвила Цифрова тактика за дамите в технологиите за привличането и присъединяване на повече дами в цифровия свят.

Сред основните ограничения в тактиката са: противопоставяне на стандартите, поощряване на цифровите умения и обучение, покровителство за повече дами бизнесмени и разпространение на ролевите модели.

В програмата на Innowave Summit е заложен специфичен панел на Европейската комисия със съдействието и присъединяване на българския еврокомисар Мария Габриел на тематика „ Women in tech in Western Balkans “ (Жените в софтуерния бранш в Западните Балкани).

Целта е с изключение на да поднесат качествено наличие на конференцията, дамите също да послужат и като ентусиазъм, с цел да могат повече дами в България и в Централна и Югоизточна Европа да последват образеца им за сполучлива реализация в цифровата сфера.

В по-широк подтекст, панелът ще насочи взор към Цифровата стратегия за Западните Балкани, включена в тактиката на Европейски Съюз за района по предложение на Мария Габриел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР