Шефовете на Челси и Бенфика са били близо до физическа

...
Шефовете на Челси и Бенфика са били близо до физическа
Коментари Харесай

Шефовете на Челси и Бенфика една не стигнали до бой заради Енцо Фернандес

Шефовете на Челси и Бенфика са били покрай физическа борба по време на напрегнатите договаряния за прехвърлянето на Енцо Фернандес. Световният първенец с Аржентина се причисли към „ сините “ за рекордните 120 милиона евро в последния ден от януари.

Собственикът на лондончани - Тод Боули и неговото обграждане, устояха безмилостни часове диалози с сътрудниците си от Бенфика, като договорката даже изглеждаше провалена в един или два случая, до момента в който двете страни се бореха да реализират единодушие по отношение на структурата на заплащането.

Сега португалското издание Record твърди, че шефовете на Челси и Бенфика съвсем са влезнали във физическа борба вследствие на това. „ Сините “ обаче отхвърлят сходна информация. Смята се също, че от Бенфика са поискали полузащитникът Матео Ковачич да бъде включен като част от договорката, преди да разбере, че хърватинът желае заплата от 6 милиона евро, което е отказало „ лисабонските орли “ от услугите му.

Изданието прибавя, че разочарованият Фернандес заплашвал да разгласява видео, в което обществено да разкритикува управлението на Бенфика, в случай че офертата на Челси не бъде призната.

Президентът на португалския отбор - Руи Коща, не се въздържа да изрази пренебрежението си към метода, по който Фернандес напусна. Той твърди, че отношението на халфа е направило невероятно полузащитникът да играе още веднъж за Бенфика, откакто от Челси упорстваха да го привлекат още в този момент, а не през лятото, въпреки и за по-малка сума тогава.

„ Съжалявам, че изгубих играча, само че съм с чиста съвест, че съм направил най-хубавото за Бенфика. Енцо не сподели предпочитание да остане в Бенфика. От момента, в който Енцо разбра, че има подготвен отбор да заплати клаузата му, нямаше връщане обратно. Настоявахме, само че той не сподели подготвеност да продължи с Бенфика. Предложих на Челси да остане до лятото на по-ниска продажна цена. Футболистът все пак не искаше да продължи да играе за Бенфика. И тук всичко се промени. Той не можеше да остане повече в Бенфика “, съобщи Коща.

Chelsea and Benfica chiefs almost got into ‘physical confrontation’ during £107m Enzo Fernandez negotiations
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР