Шефката на Спецпрокуратурата нарече заплахата към прокурор „инцидент“ и обясни,

...
Шефката на Спецпрокуратурата нарече заплахата към прокурор „инцидент“ и обясни,
Коментари Харесай

Повече да вярваме на Спецпрокуратурата, ако ходят по двойки в студиата на родните медии ли?

Шефката на Спецпрокуратурата назова опасността към прокурор „ случай “ и изясни, че по случая се води следствие за закана с ликвидиране. „ Вършим си работата и с нея сме засегнали нечии ползи “, твърди тя.

На въпрос коя е непознатата страна, изписана с отрязъци от вестник в плика, Маджарова бе сбита: „ Не ми се желае да разгадавам обстоятелства и условия. Не е Дубай “.

На въпрос за какво прокурор Ангел Кънев върви с защита, тя съобщи, че „ заплахата за здравето и живота му са налице “.

„ До кабинета на прокурор Кънев имат достъп доста хора. Сградата външно е охранявана, вътре – също, само че в последната една година тези ограничения много се поразхлабиха. Не са ми известни аргументите за това. Може би има и механически проблеми. През втория, длъжностен вход, може да се влезе без каквото и да е затруднение. Всеки жител може да влезе и да стигне до кабинета на прокурор Кънев. Входът до кабинетите не е стеснен с карта за достъп. Технически неизправни са устройствата. Такова е ситуацията и с кабинетите на съдиите “, изясни Маджарова.

„ У хората остава чувството, че с ликвидирането на Специализираното правораздаване, ще се унищожават и делата, по които са подсъдими и обвинени. Може би на някой не са му издържали нервите “, добави тя.

„ Нашето мнение е, че опасността против всеки магистрат е опасност против основите на държавността “, добави Кръстев.

Маджарова и представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев разясниха и случая с съветските шпиони в ДАНС.

„ Вече има лице, което е упрекнато. Определена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция” поради здравословните проблеми, които има, и възрастта му. Той е на приблизително управително равнище в организацията е той. Събирал е информация, която касае държавна загадка “, съобщи Кръстев.

Маджарова пък добави, че ползата на въпросното лице е бил и към защитата, и към вътрешната ни сигурност: „ Изключително новаторски е методът, незаконната активност е осъществявана на доста високо равнище. Не е имало срещи, употребена е доста специфична техника... Неща, които сме гледали по филмите “.

Във връзка с следствието против вицепремиера и финансов министър Асен Василев, шефката на Спецпрокуратурата сподели, че сигналите са няколко и не се касае единствено за огласения от вътрешния министър Бойко Рашков сигнал.

„ Касае се за цената на горивата. Предмет на следствие е корупционна процедура, в която са въвлечени голям брой лица, заемащи висши обществени длъжности. Дали Асен Василев има отношение към това, ще покаже следствието. Към момента мисля, че Василев не е разпитан “, сподели още Маджарова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР