Шефката на „Новини и актуални предавания“ в Нова телевизия Дарина

...
Шефката на „Новини и актуални предавания“ в Нова телевизия Дарина
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! От Нова ТВ изгониха корумпираната слугиня на ГЕРБ Сарелска!

Шефката на „ Новини и настоящи излъчвания “ в Нова телевизия Дарина Сарелска напуща медията. Това оповестява ПИК.

Дарина Сарелска към този момент не е Директор Новини и настоящи излъчвания в Нова Броудкастинг Груп. Силва Зурлева, Член на Борда на Директорите, ще поеме ежедневното оперативно ръководство на новините и настоящите излъчвания на малкия екран в тясно съдействие със съществуващия екип, потвърдиха пред ПИК публично от Нова телевизия.

По-късно от медията разпространиха и изказвания на Зурлева е Сарелска.

“Всички ние благодарим на Дарина за напъните, които способстваха за издигането на Новините на NOVA до сегашната им позиция на безспорен водач в ефира. Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си планове. Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че дружно ще запазим най-високите достижения на медията, както и ще продължим да се развиваме “, разяснява Силва Зурлева.

„ Гордея се с това, което постигнахме в последните 4 години. Новините на NOVA заеха заслужената си лидерска позиция на пазара. За мен тази смяна е за положително. Надявам се да бъде и за положителното на NOVA и новините, към които оставам привързана. Разчитам, че екипът ще продължи да работи по същите високи професионални правила и стандарти, както през четирите години, в които бяхме дружно. Благодарна съм за насъбрания опит и виждам напред към бъдещи планове “, добави Дарина Сарелска.

Самата Сарелска, с която кореспондент на ПИК се свърза по телефона, отхвърли да удостовери или отхвърли новината.

Иначе същинската причина за идното й уволняване е, че шведските шефове на Нова броудкастинг груп не са удовлетворени от обстоятелството, че се е заговорило за налагане на цензура в медията напоследък. А това не кореспондира по никакъв метод с налаганата от Нова тв позиция, че следват разпоредбите на обективната публицистика, научи ПИК от свои източници.

Както е известно, първи за цензура в Нова тв заприказва проверяващият публицист Васил Иванов, който шумно напусна медията след скандал със Сарелска, която му е спряла няколко репортажа, само че без да му дава пояснения. След това Иванов пусна и записи, доказващи, че Сарелска подрежда на него и сътрудниците му от екипа в Нова да не проверяват кметове и публични поръчки.

Стана ясно също, че от ДАНС са засекли нейни телефонни диалози, в които тя издава информация на кмет, разследван от Иванов. След като тематиката с цензурата в Нова тв се раздуха, настъпиха промени в управителната конструкция. Босът Дидие Щосел концентрира работата си в цифровата платформа и интернет уеб страниците, а Силва Зурлева стана шапка и директен шеф на Сарелска в „ Новини “ и „ Актуални излъчвания “. Третият човек в управата на Нова – Вики Политова, пък продължава да дава отговор за рекламата и извършва длъжността програмен шеф.

Припомняме, че напълно скоро си пролича по какъв начин се „ обработват “ новините в Нова тв. Става въпрос за гостуването в утринния блок на вицепремиера Валери Симеонов, който в края на диалога си с водещите разкри нередности във компанията на братя Домусчиеви Български морски флот (БМФ). В обедната емисия на Нова тв в същия ден не се загатна нищо за Домусчиеви, което искрено говореше за цензура и то на вицепремиер.

В емисията в 16,00 часа също нямаше нищо за БМФ, като думите на Симеонов се появиха чак в централната емисия в 19,00. Наши източници настояват, че сред 16,00 и 19,00 часа е имало диалог със Сарелска на висок звук за какво не е отразено нищо за БМФ в двете излъчвания по-рано. Всичко това не се е харесало на притежателите на Нова тв и в този момент те са подхванали ограничения. След няколко дни договаряния въпреки всичко Сарелска е приела раздялата „ по взаимно единодушие “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР