Шефката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева приветства плановете

...
Шефката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева приветства плановете
Коментари Харесай

Защо Кристалина Георгиева хвали Япония

Шефката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева приветства проектите на Япония да похарчи към 20 % от брутния си вътрешен артикул за битка с икономическите последствия от пандемията от ковид и за помощ на най-бедните страни в света, съобщи Ройтерс.

Георгиева прикани останалите страни да последват японския образец.

Япония, която е третата най-голяма стопанска система на света, след Съединените щати и Китай, е страната, която способства най-вече за финансовите запаси на МВФ и за инструментите на МВФ за даване на заеми, акцентира Георгиева в изказване.

" Въпреки че има ясното желание да подкрепи японската стопанска система, Япония също по този начин ще способства за стабилността на международната стопанска система посредством даване на средства на Международния валутен фонд, с които да бъде обезпечено облекчаването на задълженията и улесненото финансиране на страни с ниски приходи ", се споделя още в изказването.

МВФ предвижда този месец, че международната стопанска система ще се свие с три % поради пандемията от ковид, като това са най-лошите й индикатори от времената на Голямата меланхолия през 30-те години на предишния век.

МВФ и Световната банка нееднократно предизвестиха, че най-бедните страни ще бъдат извънредно съществено наранени от пандемията, тъй като те не разполагат с запаси и инфраструктура, с които да отговорят на провокациите в областта на опазването на здравето и стопанската система, отбелязва Ройтерс.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР