Шефът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин

...
Шефът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин
Коментари Харесай

Руското разузнаване подозира обучавани в САЩ студенти за американски шпиони по изборите

Шефът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин съобщи, че съветски жители, подготвени по стратегии за продан в Съединени американски щати, ще бъдат употребявани за интервенция в изборите. Стипендианти от Русия, сподели той, се възнамерява да бъдат употребявани като „ ядрото на петата колона “.

„ С наближаването на съветските президентски избори държавното управление на Съединени американски щати измисля все по-сложни способи за противозаконна интервенция в демократичните процедури. По този метод Вашингтон има намерение да засилва работата с руснаците, приключили американски стратегии за продан “, споделя Наришкин. Както означи ръководителят на Службата за външно разузнаване, броят на съветските жители, които са получили американски просветителни и културни стипендии, надвишава 80 хиляди души. Сред студентските стратегии Наришкин уточни Access, Advance, FLEX, Fulbright, Global UGRAD, Summer Work and Travel и други

Според Сергей Наришкин Съединените щати откриват контакти с сътрудници, с цел да ги въвлекат в политическата битка с съветските управляващи. Те също са способни да заменят „ несистемната съпротива, която избяга на Запад и се трансформира в главния детайл на петата колона “. През февруари в Рига, както добави ръководителят на Службата за външно разузнаване, ще се проведат първите образования за образование на стипендианти на „ способи за разпалване на етническа и обществена ненавист, интервенция в избори и дискредитиране на съветското управление в обществените мрежи “. През юли 2023 година Сергей Наришкин сподели, че Държавният департамент на Съединени американски щати е сложил задачата на американските медии да тласнат руснаците към нуждата от мощна битка с управляващите, даже до точката на протест.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР