Шефът на РИОСВ-Хасково е бил подложен на натиск, за да

...
Шефът на РИОСВ-Хасково е бил подложен на натиск, за да
Коментари Харесай

Сандов: Шефът на РИОСВ-Хасково е бил подложен на натиск, за да отмени спирането на ТЕЦ „Марица 3“

Шефът на РИОСВ-Хасково е бил подложен на напън, с цел да анулира заповедта си за прекъсване на работа на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “. Това съобщи екоминистърът Борислав Сандов на брифинг пред публицисти, представен от bTV.

По думите му към този момент има издадена нова заповед за прекъсването на работата на „ Марица 3 “, още веднъж от шефът на РИОСВ-Хасково.
„ Започвам с една неприятна вест - доскоро излезе решението на Европейския съд в Люксембург. България е наказана за наднормени равнища и редовно нарушаване през последните години във връзка с серния диоксид в Югоизточен регион. Това е първото решение и то е установително. Но на процедура по тази наказателна процедура следва Европейската комисия да откри дали ние сме прекратили това нарушаване. В противоположен случай ще насочи нов иск към Европейския съд в Люксембург, който този път носи със себе си и финансови наказания за страната ни “, сподели Сандов.

Екоминистърът съобщи, че не знае какви пояснения се въртят в публичното пространствo за анулацията на митинга на енергетиците, само че той има „ свое пояснение “.

„ Аз съм провел голям брой митинги. Като споделям голям брой - над 100. Винаги по закон. Знам какво съдържа Закона за митингите, манифестациите и събранията. Синдикатът на „ Марица 3 “ очевидно не знае. Установих през днешния ден от документите, които дойдоха от Столична община, че има нарушаване на Закона за събранията, митингите и манифестациите при уведомлението на синдиката. Свързах се Столична община и обясних, че съм открил това нарушаване и че мога да подхваща дейности. Малко по-късно рейсовете потеглиха на назад. Това е моето пояснение “, сподели Сандов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР