Шефът на НЕК е сменен в петък следобед. Това обяви

...
Шефът на НЕК е сменен в петък следобед. Това обяви
Коментари Харесай

От ГЕРБ хвърлиха бомба за шокираща рокада в енергетиката: Слагат търговец на ток за шеф

Шефът на НЕК е заменен в петък следобяд. Това разгласи в предаването „ Офанзива ” по Нова нюз депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„ На мястото на остарелия шеф поставят един, който, в случай че не е съвпадане на имената, е един от енергийните търговци – Мартин Георгиев. Слагат търговец на ток за началник на НЕК. Пускат вълка в кошарата. Така направиха и с „ Булгаргаз ” и всички видяхме какво се случи ”, разяснява той.

„ Нямам концепция за какво е заменен. Шокиращо е, че търговци на ток и на газ от частния бранш завладяват енергетиката и стартират да работят за личните си компании ”, сподели още Добрев.

„ На 27 април, особено ревизирах датата, Асен Василев сподели: „ Ние сме ревизирали потенциал в терминала в Ревитуса ”. Оказа се, че ревизиран потенциал има не „ Булгаргаз ”, а МЕТ. И то от началото на април, т.е. те от началото на април са знаели. Има непокътнат потенциал освен за месец май, само че до края на годината. Тези 100 млн. ще продължим да си ги надплащаме дълго време ”, уточни Добрев.

„ Без газ няма да остане, въпросът е на каква цена ”, сподели още депутатът и пресметна, че в края на годината сметките за парно може да са 1000 лева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР