Шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че неговият първи избор

...
Шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че неговият първи избор
Коментари Харесай

Марк Верстапен е цел №1 на Мерцедес

Шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че неговият първи избор за заместител на напускащия Люис Хамилтън е актуалният международен първенец във Формула 1 Макс Ферстапен.

От 2025 година 39-годишният Хамилтън, който завоюва шест международни трофеи като водач на Мерцедес, ще кара за Ферари. Това оставя едно вакантно място в отбора на Мерцедес до британеца Джордж Ръсел.

" Имаме свободна позиция, която е и единствената такава във водещите тимове. Тази позиция ще остане единствената, в случай че Макс не реши да напуща Ред Бул ", сподели Волф в изявление за Фокс Спортс Австралия.

" Да, Макс е моят избор за заместител на Люис. Сами виждате по какъв начин се показва той. Но това не значи, че не може да вземем различен водач. Имаме разнообразни варианти, които са много забавни. Някои от водачите са доста млади и с огромен гений, само че има вид и за по-възрастни състезатели с доста опит ", добави Волф.

Той разкри, че евентуално името на съотборника на Джордж Ръсел през следащия сезон ще бъде оповестено към края на лятото, тъй че през идващите седмици месеци Волф ще " следи пазара ".

26-годишният Ферстапен завоюва последните три международни трофеи във Формула 1 с екипа на Ред Бул и е насочен към четвърта. Във към момента младата си кариера той има впечатляващите 100 подиума, както и 56 победи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР