Шефът на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway, 90-годишният милиардер Уорън Бъфет

...
Шефът на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway, 90-годишният милиардер Уорън Бъфет
Коментари Харесай

Уорън Бъфет посочи наследника си

Шефът на капиталовия фонд Berkshire Hathaway, 90-годишният милиардер Уорън Бъфет уточни наследника си в компанията. Начело застава вицепрезидентът Грег Абел, заяви CNBC.

Абел е на 58 години. Според Бъфет възрастта му е един от факторите, които бордът на шефовете е взел поради при одобряването на кандидатурата му, посочи ТАСС, представена от manager.bg.

" Директорите се съгласяват, че в случай че нещо ми се случи през днешния ден, Грег ще бъде виновен на следващия ден ", сподели Бъфет.

През август предходната година предприемачът и филантропът Бъфет навърши 90 години. През последните десетилетия той беше един от тримата най-богати хора в света, само че през 2019 година падна на четвърто място в класацията със положение от 67,5 милиарда $.

През 1965 година Бъфет закупи контролния пакет акции в близката до банкрут текстилна компания Berkshire Hathaway и я трансформира в холдинг, който ръководи активите на компании, работещи в разнообразни области. Към 2020 година те са повече от 60. Сред тях са водещите американски банки и производители на съоръжение.

На фона на старостта на Бъфет пресата от дълго време построява спекулации за това кой ще го замести отпред на Berkshire Hathaway. Въпреки че построяването на сходни теории продължава от към десетилетие, Бъфет остава отпред на самата компания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР