Шефът на Главната дирекция за вътрешна сигурност на Франция (DGSI,

...
Шефът на Главната дирекция за вътрешна сигурност на Франция (DGSI,
Коментари Харесай

Вътрешното разузнаване на Франция: Крайнодясното насилие в страната се увеличава

Шефът на Главната дирекция за вътрешна сигурност на Франция (DGSI, вътрешно разузнаване) Никола Лернер (в средата). Снимка: АП

Главната дирекция " Вътрешна сигурност " на Франция (DGSI, вътрешно разузнаване) означи увеличение на насилствените дейности на членове на крайнодесните сили, излиза наяве от изявление за вестник “Монд ” на ръководителя на службата Никола Лернер.

" От пролетта насам сме очевидци на доста тревожна наклонност на обновяване на насилствените дейности или заплашването от страна на извънредно десните ", сподели Лернер. Според него " кметовете на градове са изключително постоянно заплашвани ". Той напомни нападенията против кметовете на общините Сен Бревен ле Пен и Калак, където крайната десница се опълчи по-специално на основаването на центрове за подкрепяне на бежанците.

Част от крайнодясното придвижване, както посочи Лернер, " подхвана дейностите на левицата по отношение на пенсионната рецесия ". По данни на службата крайнодясното придвижване във Франция понастоящем наброява към 2000 членове. Лернер напомни, че от 2017 година насам Главна дирекция " Вътрешна сигурност " е предотвратила 10 терористични офанзиви, планувани от членове на придвижването в страната.

Запитан за опасността от коренен ислямизъм във Франция, ръководителят на вътрешното разузнаване означи, че " равнището на терористична опасност в страната е намаляло спрямо 2015-2018 година заради разнообразни фактори, по-специално усилването на разследващите запаси ". " Въпреки това рискът остава заради активността на терористичната формация " Ислямска страна " в Сирия и Ирак и други групировки в Африка и Афганистан ", акцентира той.

Лернер увери, че службата " следи от близко радикализирани лица, живеещи в Европа и Централна Азия ". Те интензивно се въздействат от терористичните групи в Сирия и Афганистан, сподели той.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР