Шефът на германското разузнаване иска повече правомощия за следене на

...
Шефът на германското разузнаване иска повече правомощия за следене на
Коментари Харесай

Децата на европейските ислямисти са бомба със закъснител, предупреди германското разузнаване

Шефът на немското разузнаване желае повече пълномощия за следене на връзката на малолетни. Ханс-Георг Маасен съобщи пред организация " Ройтерс ", че децата на ислямистите, завръщащи се от териториите на " Ислямска страна ", са с " промити мозъци " и че Германия би трябвало да се приготви за възможни терористични офанзиви от тяхна страна.

Засега дребен брой от 290-те деца, отпътували с родителите си или родени в Ирак и Сирия, са били върнати, посочи Маасен. Много от тях евентуално още са там или се изместват към Афганистан, където групировката има здрави позиции.

" Виждаме, че децата, израснали в " Ислямска страна ", са с промити мозъци от учебните заведения и детските градини. Те са се сблъскали с тази идеология овреме... научили са ги да се бият, някои са били принуждавани да тормозят и да убиват пандизчии ", изясни той и настоя Германия да преразгледа законите си за следене връзките на малолетни.

" Трябва да вземем поради, че тези деца може да са живи бомби със закъснител. Има риск да се върнат с промити мозъци и с задачата да извършат офанзиви. "

Маасен сподели още, че джихадистите към момента набират последователи през обществените мрежи, като се концентрират върху уязвими младежи. " Ислямска страна " има ловци на глави, които преравят интернет за деца, към които да подходят и да радикализират, да ги убедят да извършат терористични офанзиви. "

Близо 1000 души са напуснали страната, с цел да се причислят към джихадистите, а след провалянето на групировката някои от тях се завръщат със фамилиите си – към този момент данните са, че към една трета от тях са се прибрали в Германия. Други 150 се считат за починали по време на бойни дейности.

Въпросът какво да се прави с европейските жители, били се за " Ислямска страна ", става все по-наболял и във Франция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР