Шефът на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен няма да бъде издигнат

...
Шефът на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен няма да бъде издигнат
Коментари Харесай

Понижиха шефа на контраразузнаването в Германия

Шефът на немското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен няма да бъде повдигнат до поста държавен секретар в министерството на вътрешните работи, а ще работи единствено като консултант по европейските въпроси в него. Това решение дефинитивно взеха водачите на съдружните партии след договаряния в събота и неделя.

Шефът на контраразузнаването Ханс-Георг Маасен се трансформира в проблем за ръководещата коалиция, откакто даде изявление, в което се усъмни, че след убийството на немски жител в град Кемниц крайнодесни са гонели чужденци по улиците. Медиите и отчет на полицията опровергаха думите му и канцлерът Меркел настоя Маасен да се отдръпна от поста, който заема. Единственият негов покровител в обединението – водачът на баварския ХСС Хорст Зеехофер, разгласи, че ще го назначи като държавен секретар по сигурността в министерството на вътрешните работи, което той оглавява. Това обаче провокира още по-остри реакции против Маасен, защото новата позиция съставлява покачване и е обвързвана с изключение на с повече отговорности и с по-голямо възнаграждение. Социалдемократите заплашиха даже, че ще слагат под въпрос присъединяване си в обединението. Канцлерката Ангела Меркел се съгласи, че новото предопределение е неточност и свика повторни диалози за ориста на Маасен, на които бе взето решение той да е единствено консултант със същата заплата в министерството на Зеехофер.

Не се съобразихме с желанието и митинга на хората и това бе неточност. Затова и взехме решение да редивираме решението и да сменим позицията на Маасен, изясни Меркел. Сега е време да стартираме със значителната част от работата на държавното управление и да решаваме проблемите на хората. Твърде дълго се занимавахме със себе си и функционалността на мъчно формираното държавно управление, призна още тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР