Шефът на германските футболни съдии разкритикува някои от реферите, които

...
Шефът на германските футболни съдии разкритикува някои от реферите, които
Коментари Харесай

Шефът на съдиите разкритикува реферите от Бундеслигата заради различен критерий при играта с ръка

Шефът на немските футболни съдии разкритикува някои от реферите, които обслужват мачовете в Бундеслигата след серия противоречиви решения във връзка с тълкуването на играта с ръка.

Луц Михаел Фрьолих, който ръководи съдийската комисия на ГФС, през днешния ден даде конференция, в което афишира разочарованието си от отсъждания на избрани съдии.

В мачовете тази събота имаше три случая на игра с ръка, които не бяха отсъдени като дузпи, макар разглеждането на обстановките благодарение на видео-асистентите. На въпрос на " Ди Велт " Фрьолих декларира, че играта с ръка е била дискутирана доста интензивно на последния съдийски семинар и също по този начин са били давани доста образци от настоящи или по-стари мачове.

" Беше ясно посочено какво е наказуемо и какво не е. Затова в този момент сме комплицирани и малко разочаровани от другите решения в сравними като стойност обстановки ", споделя още съдийският началник в Германия.

Но въпреки всичко има и разумното пояснение, че всеки човек приема едно и също нещо по друг метод, както във футбола, по този начин и в живота. Фрьолих добави, че въпросът с уеднаквяването на критериите би трябвало да бъде прегледан незабавно на идващото допустимо събиране. " Разбира се, че още веднъж би трябвало да приказваме с реферите. Те би трябвало да вкарат на терена това, което обсъждахме с тях ", добави началникът.

Коментирайки съдийските отсъждания от събота, Луц Михаел Фрьолих съобщи, че е било неточност да се даде дузпа за Хановер'96 против Байерн (Мюнхен), откакто топката е докоснала Жером Боатенг. Съдията изгледа обстановката на екран до терена преди да вземе решение да уточни точката за углавен удар. В същото време пък е трябвало да бъде дадена дузпа за Щутгарт, когато Керим Рекик от Херта (Берлин) е блъснал топката с ръка в наказателното поле, добави някогашният интернационален арбитър. След мача пък видео-асистентът от стаичката се е извинил, тъй като е пропуснал обстановката. " Играта с ръка беше водеща тематика при няколко други противоречиви обстановки. Миналата седмица старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Люсиен Фавр безусловно агонизираше, когато съдията отсъди дузпа поради отклонила се топка от горната част на ръката на Юлиан Вайгъл, което оказа помощ на Шалке'04 да завоюва с 4:2. " Това е скандално решение, а за какво хората го отсъдиха и имат ли визия от футбола, аз си нямам никаква концепция ", беснееше експертът.
Бундеслига 32 кръг, събота 4 май  Байерн Мюнхен 3:1краен резулат  Хановер 96
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР