Шефът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард съобщи, че

...
Шефът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард съобщи, че
Коментари Харесай

Лагард не е твърде притеснена от опасността от разпадане на еврозоната

Шефът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард заяви, че " не е прекомерно обезпокоена ", че пандемията от ковид може да разсъни страховете от раздробяване на еврозоната, осведоми Агенция Франс Прес.

Тя направи коментара в отговор на оповестен през вчерашния ден отчет на институцията във Франкфурт, в който се акцентира заплахата от раздробяване на валутния съюз.
 ЕЦБ предизвести за възобновяване на страха от раздробяване на еврозоната
ЕЦБ предизвести за възобновяване на страха от раздробяване на еврозоната

Отговорът в битката с ковид може да възроди страховете от раздробяване на еврозоната

" Не съм прекомерно обезпокоена за това ", макар че " политиците ще би трябвало да продължат да наблюдават " покачващите се равнища на дълга в еврозоната, откакто държавните управления усилват заемите, с цел да лимитират последствията от ковид , разгласи Лагард в обръщение към младежите във валутния съюз.

В оповестения през вчерашния ден отчет ЕЦБ предизвести, че увеличението на дълга на страните членки носи заплаха някои страни да изоставен еврото или раздробяване на еврозоната.

Докато Лагард призна, че " някои страни ще бъдат по-засегнати от други " , тя сподели твърдо " не ", откакто беше запитана дали пандемията може да възобнови страховете от раздробяване на еврозоната.

" Всички страни по света трябваше да усилят задълженията си " , което е " вярното нещо ", сподели някогашният финансов министър на Франция и някогашният началник на Международния валутен фонд.

Тя акцентира, че исторически ниските лихви сега вършат разноските по обслужването на дълга " удивително ниски ". Лагард счита, че парите би трябвало да бъдат вложени за " трансформиране на нашите стопански системи " към цифровизация, работливост и битка с климатичните промени.

Лагард обаче предвижда, че стопанската система на еврозоната ще се свие с сред 8 и 12% тази година, като акцентира, че обсъжданият през април " лек " 5-процентов сюжет към този момент е " стар ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР