Шефът на американското разузнаване Бил Бърнс и неговият израелски колега

...
Шефът на американското разузнаване Бил Бърнс и неговият израелски колега
Коментари Харесай

Без резултат приключиха преговорите за Газа в Катар

Шефът на американското разузнаване Бил Бърнс и неговият израелски сътрудник Дейвид Барнеа напуснаха Катар след договаряния за помирение в Газа и за съглашение по освобождение на заложниците, заяви пред Агенция Франс Прес източник, осведомен с договарянията.

Те „ напуснаха Доха, с цел да осведомят съответните кръгове вкъщи за последния кръг “ от договарянията, показва източникът, поискал анонимност заради чувствителността на полемиките.

„ Разговорите се концентрираха върху елементи и съответствие за замяна на заложници и пленници “, споделя още събеседникът, като добавя, че „ механически екипи остават в Доха “.

Американски, катарски и египетски медиатори участваха в траялите със седмици договаряния в опит да реализират второ помирение във войната сред " Хамас " и Израел, както и освобождение на израелски заложници в подмяна на палестински пандизчии.

Войната стартира след невижданата офанзива на " Хамас " от Газа, която остави към 1160 убити в Израел, най-вече цивилни.

Палестинските терористи взеха към 250 израелски и задгранични заложници по време на нападението против Израел на 7 октомври. Десетки бяха освободени по време на едноседмичното помирение през ноември. Израел счита, че към 130 остават в Газа, в това число 33, считани за мъртви - осем бойци и 25 цивилни. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР