Шефът на американската марка Илон Мъск писа за това в

...
Шефът на американската марка Илон Мъск писа за това в
Коментари Харесай

Tesla потвърди пускането на евтин хечбек за Европа

Шефът на американската марка Илон Мъск писа за това в Twitter. По-рано ръководителят на Tesla съобщи, че в границите на идващите три години компанията ще пусне на пазара налична електрическа кола на стойност не повече от Щатски долар 25 хиляди За съпоставяне в този момент цените на най-евтиния автомобил Tesla - седанът Model 3 - стартират от Щатски долар 38 хиляди

Пускането на такава кола е станало допустимо с помощта на доста понижаване на цената на батериите. Ръководителят на Tesla означи, че нововъведението ще бъде оборудвана с нов вид акумулатори, които ще разрешат да се пътува без презареждане до 320 км, и с новаторска електромеханична трансмисия.

Автомобилите ще се създават както в завода на Tesla в Шанхай, по този начин и в новия европейски Gigafactory, който в този момент се строи в Берлин. Мъск сподели, че всяка от фабриките ще сглоби " истински коли ", които ще се разграничават един от различен.

За първи път стартира да се приказва за още по-достъпен електромобил Tesla при започване на 2020 година, когато американците разгласиха дизайнерска схема на незнаен модел на своя уеб страница.

Тогава беше обявено, че компанията възнамерява да създаде стилен електрически хечбек, който ще се създава в Китай, само че в това време се продава на международните пазари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР