Шефът на "Мозила" сравни интернет с пристрастяване към ротативкиОтношението на

...
Шефът на "Мозила" сравни интернет с пристрастяване към ротативкиОтношението на
Коментари Харесай

Шефът на "Мозила" сравни интернет с пристрастяване към ротативки

Шефът на "Мозила" съпостави интернет с пристрастяване към ротативки
Отношението на мнозина интернет консуматори прилича държанието на хазартно подвластните, които играят на ротативки, съобщи в четвъртък изпълнителният шеф на софтуерната компания "Мозила".

В тирада по време на Web Summit в Лисабон Митчъл Бейкър означи, че доста от методите за приложимост на международната мрежа "от огромните компании, от огромните рекламодатели, съдържат системи, които наподобяват пристрастяване".

"Разочароваща е практиката "посети уеб страницата ми, остани в него, продължавай да кликаш и да споделяш тази информация колкото се може по-бързо", добави тя.

"Това доста наподобява на пристрастяване, все едно дърпаш ръчката на ротативка", означи Бейкър, която от години оглавява компанията, залагаща на стратегии с отворен код.

"Мозила", чийто най-популярен артикул е интернет браузерът "Файърфокс", печели главно от онлайн реклама — факт, който Бейкър призна с отегчение.

В същото време Катерина Борхерт, която дава отговор за развойната активност на "Мозила", акцентира, че "рекламата към момента движи по-голямата част от интернет и компанията не е срещу нея".

"Файърфокс" се употребява от към 5% от интернет потребителите и остава надалеч обратно от "Хром" на "Гугъл", чийто дял е 60%. /АФП и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР