Шатрите пред ресторант в Морската градина във Варна остават, реши

...
Шатрите пред ресторант в Морската градина във Варна остават, реши
Коментари Харесай

Окончателно: Шатрите пред ресторант в Морската градина във Варна остават

Шатрите пред ресторант в Морската градина във Варна остават, реши Върховният административен съд.

Върховен административен съд отхвърля митинга, подаден от прокурор при Районната прокуратура във Варна, против разрешението за слагане на 10 преместваеми шатри, издадено на 18 януари 2022 година от основния проектант на Варна. Съдът дефинира митинга като безпочвен.

Припомняме, че през ноември 2023 година Варненският административен съд реши, че издаденото от някогашния основен проектант на града Виктор Бузев позволение за слагане на шатрите в ресторанта е незначително. Разрешението беше издадено за период от седем години през 2022 година Общата повърхност на шатрите е 382.60 кв. м.

Жалбата против решението от 14 ноември 2023 година пред Върховен административен съд е подадена от компанията " Овърсийз - Хоризонт " във Варна, притежател на ресторанта.

От Върховен административен съд разясняват: " В разрешението за слагане се сочи, че преместваемите обекти се разполагат, на съображение член 13, алинея 3 от ЗУЧК, според утвърдена от регионален шеф на област Варна и от основния проектант на община Врана на 27.11.2019 година скица за разполагане на преместваеми обекти и уреди, призната на Експертен съвет по устройство на територията /ЕСУТ/ при Община Варна с решение по протокол № 40/12.11.2019 година, т. 5. "

Решението на Върховен административен съд е дефинитивно. С него се постановява Районната прокуратура във Варна да заплати разходи по делото в размер на 450 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР