Шарл Льоклер с Ферари спечели състезанието за Гран при на

...
Шарл Льоклер с Ферари спечели състезанието за Гран при на
Коментари Харесай

Льоклер донесе първа победа на "Ферари" на "Монца" от 2010 г.

Шарл Льоклер с " Ферари " завоюва надпреварата за Гран при на Италия, 14-и кръг за сезона във Формула 1. В дебютния си сезон в Скудерията водачът от Монако зарадва тифозите с триумф на именитото трасе " Монца ", който е пръв за " Ферари " от 2010 година, когато Фернандо Алонсо завоюва.

Това е втори следващ триумф за Льоклер след този на " Спа " преди седем дни. Успехът на " Монца " идва и в седмицата, в която " Ферари " означи своята 90-а годишнина.

Втори зад Льоклер се подреди Валтери Ботас, а трети другият водач на " Мерцедес " Люис Хамилтън.

Състезанието стартира без разбърквания в челото, като Льоклер поведе колоната пред Хамилтън и Ботас. Зад първите трима нямаше изпреварвания и първата обииколка мина без произшествия.

След спокойното начало Хамилтън беше първият от водещите водачи, който влезе в бокса. Британецът смени гумите си в края на 19-ия тур и постави нов комплект, с цел да излезе на пистата на четвърта позиция.

Само обиколка по-късно в бокса беше и водачът Льоклер. Най-късният стоп направи Ботас, който влезе в бокса осем обиколки след своя съотборник. Проблеми на трасето имаше Фетел, който се завъртя преди " Варианте Аскари " и потъна в класирането.

Стратегията на " Мерцедес " донесе триумф и Хамилтън беше доста покрай Льоклер. Пилотът от Монако не съумя да се откъсне от международния първенец, а разликата сред двамата непрекъснато беше към 1.5 секунди.

 Льоклер донесе първа победа на
© Reuters

Само 11 обиколки преди финала, когато беше покрай Льоклер, Хамилтън позволи неточност. Световният първенец изпусна точката за прекъсване на първия шикан и беше изпреварен от съотборника си Ботас.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (517)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР