Шансовете да има кабинет с мандата на ИТН вече са

...
Шансовете да има кабинет с мандата на ИТН вече са
Коментари Харесай

И „Демократична България“ няма да подкрепи кабинета „Николов“


Шансовете да има кабинет с мандата на Има Такъв Народ към този момент са съвсем нулеви. „ Демократична България “ оповестиха крайното си решение да гласоподават срещу държавното управление, препоръчано от „ ИТН “. Вчера такова решение взеха и от „ Изправи сеБГ! Ние идваме “.

Решението на Демократична България е взето с безусловно единогласие на съвещание на парламентарната група.

Аргументите ни са свързани с голям брой фактори, които дружно и поотделно обуславят нашето решение, разгласи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Той акцентира също, че да решението си не са уведомили авансово Има Такъв Народ, тъй като " връзката ни не е на такова равнище ".

Предложението на Има Такъв Народ не може да се назова държавно управление на смяната, безапелационен бе Иванов. Няма гаранции, че в бъдещото държавно управление няма да има въздействие на Движение за права и свободи.

Абсюлотно не можем да допуснем да подведем своите гласоподаватели. Избирателите, които желаеха смяна и които стачкуваха, подкрепяйки едно държавно управление, което не можем да назовем държавно управление на смяната, продължи с причините Христо Иванов. По думите му Има Такъв Народ разчитат на плаващо болшинство, а в процеса на договарянията е имало индикации „ за отвореност към Движение за права и свободи “.

По отношение на състава на държавното управление на Има Такъв Народ, водачът на Демократична България разяснява: „ Този състав е най-слабият състав, който в миналото е предаван в България ".

Ние можем да кажем – „ вие по какъв начин с 65 гласа, в случай, че се изискват 121, желаете да вземете всичко и да го дадете на хора, които не познаваме? Как си представяте вие да дадем гласовете, дадени ни от българския народ? Няма да ги дадем ", сподели още Иванов във връзка изказванията наИТН, че Демократична България желаят порции от „ баницата “.

Иванов акцентира, че Демократична България не се опасява от нови избори, само че прикани обединенията в Народното събрание, без ГЕРБ и Движение за права и свободи, да се опитат да сформират държавно управление за 6-8 месеца с третия мандат. Предложението му е в него да влязат хора от служебния кабинет, само че да няма партийни фрагменти. Целта е да преведе страната през зимата и новата вълна на ковид, както и да одобри бюджет.

Съпредседателят на Демократична България акцентира обаче, че обединяването няма по какъв начин да поддържа кабинет с мандат на Българска социалистическа партия. В този смисъл, който връчи мандата на Българска социалистическа партия, би трябвало да знае какво ще стане и да поеме отговорността, сподели Христо Иванов.

Очаква се решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Вчера от левицата обвързаха възможната си поддръжка за кабинета на Има Такъв Народ с отдръпването на Петър Илиев като претендент министър и претендент за вицепремиер.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР