Шанс за дългоочаквана развръзка на политическата криза в Израел -

...
Шанс за дългоочаквана развръзка на политическата криза в Израел -
Коментари Харесай

Опозиционни партии в Израел с опит да съставят кабинет

Шанс за дълго чакана развръзка на политическата рецесия в Израел - опозиционни партии оповестиха, че ще се коалират и ще създадат опит да сформират кабинет.

Ултранационалистът Нафрали Бенет поддържа центриста Яир Лапид, който има период до сряда да сформира държавно управление. Ако опитът за коалиция се окаже сполучлив, това би поставило завършек на 12-годишното ръководство на премиера Бенямин Нетаняху, което е и най-дългото в историята на Израел.

След серия от предварителни избори Нетаняху по този начин и не съумя да сформира кабинет. Минути откакто опозицията разгласи, че се сплотява, той съобщи, че това е ход, който заплашва националната сигурност.

" Чух какво споделиха Нафтали Бенет. За страдание, той подвежда хората. Това са неистини и празни думи, които сеят разделяне измежду обществото. Това е измамата на века. Не би трябвало да има ляво-центристко държавно управление. То би било рисково за националната сигурност и бъдещето на Израел ", съобщи Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР